Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Kerken  »  Kerk projecten  »  Bethabara kerk Voorthuizen
. 

Bethabara kerk Voorthuizen

De vraag in het eerste programma van eisen was hoe de bestaande zalen uitgebreid konden worden. Na onze ontwerpstudie is bepaald gedeeltelijke nieuwbouw te realiseren in plaats van verbouw. Het uiteindelijke ontwerp voorziet dus in een nieuwe kerkzaal en herindeling alsmede verbouw van het voormalige kerkgebouw.

Nieuwe situatie kerkgebouw (foto: Erik Jansen)
De verbouwde kerk (links) en nieuwe kerkzaal (rechts) als één gebouw

Multifunctioneel kerkelijk centrum

De nieuwe kerkzaal is beeldbepalend voor het kerkgebouw. De zaal biedt de kerkelijke gemeente alle ruimte om haar activiteiten te beleven. In de loop van het ontwerpproces is er ook een rouwcentrum en een kinderopvang / peuterspeelzaal aan het project toegevoegd. Hiermee is het kerkgebouw geworden tot tot een multifunctioneel kerkelijk centrum.

De nieuwe kerkzaal
Gebruik van de kerk tijdens een bijzondere dienst

Volledige betrekking als (interieur)architect

Ons bureau heeft dit project integraal ontworpen en begeleid. Vanaf de eerste schetsen t/m de vergunningen, directie tijdens de bouw alsmede het interieurontwerp. Door deze integrale benadering zijn alle aspecten van het gebouw op elkaar afgestemd en hiermee dienstbaar aan de kerkelijke gemeente.

Schetsplan van de nieuwe kerkzaal
Gevelbeeld voormalige (links) en nieuwe zaal (rechts)

Betrokkenheid gemeente

De kerkelijke gemeente toonde grote betrokkenheid tijdens zowel het ontwerp- als het bouwproces. Tijdens de bouw zijn er veel extra onderdelen haalbaar geworden door zelfwerkzaamheid. Door dit op te nemen in het ontwerp- en bouwtraject is er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare middelen.

Grote betrokkenheid van de gemeenteleden

Links

> Locatie op Google Streetview
> 'Hervormd Voorthuizen neemt kerk in gebruik' (nieuwsbericht 2012)

omhoog