Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Woningen: verbouw  »  Gemeentelijk monument (verbouwd)
. 

Gemeentelijk monument (verbouwd)

In dit voormalige schoolgebouw is een herbestemming gerealiseerd. Het schoolgebouw is beschermd als gemeentelijk monument. Het verbouwen van een gemeentelijk monument vraagt een zorgvuldig ontwerp en intensieve afstemming met belanghebbende organisaties. De herbestemming omvat de realisatie van drie starterswoningen, gerealiseerd naast de woning die al in het gemeentelijk monument was ondergebracht.


Voorgevel gemeentelijk monument - verbouwd
Voorgevel van het verbouwde schoolgebouw (gemeentelijk monument)

Oude situatie van het pand

Licht

De achtergevel van het voormalige schoolgebouw had een witte stuclaag. In het ontwerp is dan ook gekozen om de achtergevel in een lichte kleur te stucen. Samen met het vele glas en de lichte kleurstelling is een lichte, vriendelijke sfeer aan de buitenkant van de woningen ontstaan en komt het nodige daglicht de woningen in.


Achtergevel verbouwd schoolgebouw - gemeentelijk monument

Compact en efficiënt

De woningen in het gemeentelijk monument hebben een compacte, efficiënte indeling. Op de begane grond is een woonkamer met open keuken gerealiseerd. Boven zijn er slaapkamers en een badkamer gemaakt, de zoldervloer is hierbij opengewerkt waardoor de oude spanten zichtbaar worden. Hierdoor ontstaat een passende sfeer in alle ruimtes.


Balkenplafond badkamer

Interieur gemeentelijk monument (spanten)

omhoog