Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Woningen: vebouw  »  Renovatie monumentale boerderij
. 

Renovatie monumentale boerderij

In Almkerk is het project "De Vlashoeve" gerealiseerd. De renovatie van deze boerderij (met rijksmonumentale status) voegde 4 woningen toe in het achterhuis. Ook werd het voorhuis volledig gerenoveerd.

Straatbeeld na renovatie boerderij

Openheid

Door de openheid is vanaf de weg zicht op het inpandige straatje die toegang geeft tot de woningen. Het beeld in het straatje wordt binnen doorgezet door de balken die door de woning steken.

Inpandige straat gerenoveerde boerderij
Inpandige straat gerenoveerde boerderij

Renovatie boerderij

Voor de renovatie van de boerderij was het de uitdaging om het bestaande erfgoed zoveel mogelijk te respecteren en te handhaven. De historische elementen van de boerderij (zoals de oude gebinten) zijn daarom deel geworden van het ontwerp. Hierdoor ontstaat er een uniek, nostalgisch karakter in zowel de eensgezinwoningen als het voorhuis.

Welstandsprijs

Het plan is na de oplevering genomineerd voor de welstandsprijs in Noord-Brabant in de categorie '(ver)bouwen van boerderijen'. Hierbij is het plan geëindigd op een mooie 2e plaats.
 
Het plan, ontworpen door Architektenburo Bikker uit Groot-Ammers, kreeg lof voor de zorgvuldige oplossing aan de voorzijde. "De architect is er in geslaagd de monumentale waarden van de boerderij, zoals de gebint-constructies en de karakteristieke gevels veilig te stellen en het ambitieuze programma van eisen geheel binnen het volume van de bestaande bouwmassa onder te brengen."

Interieur woningen in gerenoveerde boerderij
Schets interieur renovatie rijksmonument
Voor de verbouwing

Links

> Meer gerenoveerde boerderijen

omhoog