Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Woningen: verbouw  »  Verbouwde boerderij
. 

Verbouwde boerderij

Na de aankoop hadden onze opdrachtgevers de wens om deze boerderij uit te breiden en de uitstraling te verbeteren. Het ontwerp wat volgde gaf het interieur meer ruimte, licht en comfort. Ook heeft de boerderij qua uitstraling een vriendelijker, landelijk karakter gekregen.

Verbouwde boerderij (voorgevel)
De vernieuwde voorgevel van de verbouwde boerderij
Situatie voor de verbouwing

Uitbreiding

Voor de uitbreiding is er gebruik gemaakt van een vergunningsvrije aanbouw van 30 m2. Deze is ontworpen als atelier achter de woning. Hiermee wordt ook de relatie tussen de boerderij en de tuin gelegd. Ook heeft de verbouwde boerderij nieuwe kozijen, ramen, luiken en extra ramen in de zijgevels.

Tuin en uitbreiding van de verbouwde boerderij
Aanbouw van de verbouwde boerderij

Rieten dak met dakramen

De verbouwde boerderij is voorzien van een nieuw rieten dak. Hiervoor zijn er houten planken op de oude ronde sporen bevestigd. Hierop zijn geïsoleerde dakplaten en een nieuw rieten dak geplaatst. In het dak zijn meerdere dakramen gemaakt voor meer daglicht in het woongedeelte. Ook in de zijgevel zijn nieuwe en vernieuwde kozijnen en ramen aangebracht. Om het geheel af te maken is de woning in zijn geheel geschilderd en afgewerkt in een passende, landelijke kleurstelling.

Houten gebinten en balken in de verbouwde boerderij
Nieuwe invulling zijgevel verbouwde boerderij

Links

> Meer verbouwde boerderijen

omhoog