Semi-bungalow in moderne stijl

Bij de bouw van deze moderne semi-bungalow is maximaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte op het bouwkavel. Het uitgangspunt was optimaal genieten van de prachtige locatie.

Deze semi-bungalow is gebouwd aan de uitgestrekte polders van de Alblasserwaard. Aan de voorgevel zijn het lijnenspel van de dakrand, de houten omlijstingen van de ramen en de glazen bouwstenen bepalend voor het aanzicht van de woning. De voorzijde van de semi-bungalow heeft hierbij een gesloten karakter. De achtergevel bevat echter veel openheid, licht en ruimte. Zo ontstaat vrij uitzicht op de polder. De oriëntatie is dus leidend geweest in het ontwerp van de woning.

Achterzijde moderne semi-bungalow
Achterzijde van de moderne semi-bungalow

Levensloopbestendig

In de bungalow is veel ruimte en licht beschikbaar. Bij binnenkomst wordt je zicht via de woonkamer én via de vide naar buiten getrokken. Zowel op de begane grond als op de verdieping zijn slaapkamers en sanitair ruimtes gerealiseerd. Er is een lichte, prettige sfeer in de woning ontstaan. De ruimtes worden als extra ruim ervaren. Dit komt doordat de achtergevel is gevuld met grote puien met veel glas. Een Semi-bungalow leent zich er bij uitstek voor om een levensloopbestendige woning te maken. Ook in deze woning bevindt zich een ruime slaapkamer op de begane grond, gekoppeld aan een inloopkast en ruime badkamer die zijn lichttoetreding haalt uit glazen bouwstenen. Op de verdieping bevindt zich een extra logeerkamer met eigen badkamer. Ook zijn er drie ingebouwde en ruime kastruimtes.

Houten kader moderne semi-bungalow

Hoogwaardig metselwerk met terugliggend voegwerk
Hoogwaardig metselwerk met terugliggend voegwerk
Duurzaam bouwen is kijken naar natuurlijke materialen

Duurzame en natuurlijke semi-bungalow

Voor het gebruik van materialen voor de semi-bungalow is voor een natuurlijke sfeer gekozen. Het metselwerk heeft een warme, natuurlijke uitstraling Daardoor komen de houten kaders van het kozijn mooi uit. De installaties in de semi-bungalow zijn zeer duurzaam opgezet. Er worden bodemcollectoren gebruikt in combinatie met een warmtepomp. Door de warmtewisselaar wordt in de zomer de koelte uit de bodem gebruikt voor het koelen van de woning. De warmte uit het douchewater wordt teruggewonnen. Het water wordt opgewarmd door middel van een zonnecollector. Het benodigde elektrische vermogen wordt verkregen via zonnepanelen op het platte dak. Dezen zijn zo weggewerkt dat ze niet zichtbaar zijn vanaf de weg of de tuin.

Behaaglijke warmte met behulp van zonnecollectoren
Uitzicht vanuit de woning
Uitzicht vanuit de woning

 

Vragen? Bel 0184 - 66 12 38

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur