Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Duurzaamheid  »  Duurzame materialen en installaties
. 

Duurzame materialen en installaties

Tijdens het ontwerpen kiezen we de materialen en installaties: een belangrijke stap! De mogelijkheden zijn momenteel zeer divers en nemen dagelijks toe. Ons bureau is up-to-date van uw mogelijkheden en werkt met altijd met de meest actuele normen en rekensoftware.

Duurzame materialen

Duurzame materialen zijn er in twee hoofdgroepen. De eerste groep is materiaal met een duurzame oorsprong. Dit zijn natuurlijke materialen zoals duurzaam hout of steen, afkomstig uit de natuur. In het productieproces geven ze een geringe milieubelasting. De tweede groep zijn materialen met een duurzame, energiebesparende functie. Het meest bekende voorbeeld hiervan is hoogwaardige isolatie.

Duurzaam hout toegepast als gevelbekleding
Duurzaam hout gebruikt voor gevelbekleding (hout potdekselwerk)

Er ontstaat een duurzame situatie als we materialen met een duurzame oorsprong gebruiken die goede isolatiewaarden bieden. Deze materialen zijn ruim beschikbaar en passen we vaak toe als duurzame basis van onze projecten. De ervaring leert dat de kwaliteit van deze materialen ook is erg goed is.

Duurzame installaties

Naast materialen kunt u veel winst behalen met duurzame installaties. We zien in de markt dat installaties een steeds hoger rendement bieden. Ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van warmteterugwinning uit de bodem, lucht of (grond)water. In steeds meer woningen of bedrijven gebruiken we regelmatig warmtepompen in combinatie met bodem-collectoren.

Duurzame installaties vragen bij de bouw extra zorg maar verdienen zich snel terug

Een warmtepomp met evt. een bodemcollector haalt warmte of koeling uit de bodem of ventilatielucht. Er zijn ook varianten die warmte uit de buitenlucht halen door het op te pompen tot hogere temperatuur. Naast warmtepompen passen we regelmatig systemen toe zoals zonne-boilers, zonnepanelen of een douche warmteterugwinning.

Winst

Het goed toepassen en combineren van materialen en installaties levert u winst op. Deze winst bestaat ten eerste uit een gezond en comfortabel klimaat in uw gebouw. Ook kunt u er aanzienlijk energie mee besparen en op verantwoorde, schone wijze gebruik maken van energie.

Pagina's duurzaamheid

1. Duurzame materialen en installaties
2. Duurzame architectuur
3. Verbouwen en renoveren

omhoog