Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag vrijblijvend informatie aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's

Home  >  Nieuws  > 

Duurzame renovatie & nieuwbouw

 . l

12-08-2010. In Meerkerk is er gestart met de bouw van dit renovatie- en nieuwbouwproject. Er worden 8 woningen gerealiseerd in 2 apparte-mentengebouwen. Hiervan wordt één gebouw nieuw gebouwd. Het andere (lichte) gebouw ondervind een duurzame renovatie. Beiden gebouwen hebben, met name qua installatie, een duurzaam karakter.

Impressie duurzame renovatie en nieuwbouw
Impressie duurzame renovatie (links) en nieuwbouw (rechts)

Duurzame installatie

In het terrein worden verticale bodem-warmtewisselaars geplaatst in combinatie met een warmtepomp. Zo wordt er gebruik gemaakt van warmte uit de bodem onder de gebouwen. In de zomer wordt het sys- teem gebruikt voor koeling.

In het tweede gebouw wordt een lucht / water warmtepomp geplaatst op het dak. Deze warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht. De warmte wordt hierbij opgepompt tot een hogere temperatuur. Dit type duurzame installatie werkt zelfs in de koude wintermaanden.

Straatbeeld duurzame woningen

Zonnecollectoren

Als extra voorziening wordt er bij de duurzame renovatie ruim 50m2 zonnecollectoren geplaatst om het warmtapwater duurzaam te verwarmen. De overige installaties en materialen (in zowel de nieuwbouw als de duurzame renovatie) worden uitgevoerd in HR-varianten. 
 
In dit project komen veel van onze 6 vormen van duurzaamheid naar voren (zie link onderaan). Als architect adviseren wij graag over uw mogelijkheden met duurzame energie en moderne technologie. In het ontwerpproces bespreken we deze mogelijkheden aan de hand van uw (gewenste) situatie.

Aanvullende informatie

> 'De duurzame architect' - onze 6 vormen van duurzaam denken
> Informatie aanvragen over deze of andere zaken

Home   Nieuws   Start duurzame bouw