Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag vrijblijvend informatie aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Nieuws  »  Eerste steen kerk voorthuizen
. 

Eerste steen kerk Voorthuizen

30-08-2011  |  In Voorthuizen wordt momenteel gebouwd aan de uitbreiding van de Bethabara kerk. Na een tijd van creatieve en bouwkundige voorbereiding begint het gebouw zijn vorm te krijgen. Op feestelijke wijze is dit gevierd door het leggen van een symbolische 'eerste steen'

Legging door voormalig koster Andries Jansen
Inleiding op de eerste steenlegging

Beeldbepalende uitbreiding

Ons bureau is destijds door de Hervormde Gemeente gevraagd na te denken over hun kerkgebouw. De gemeente moest door ruimtegebrek hun diensten opsplitsen. Daarnaast voldeed de indeling niet meer aan de functionele wensen en was een herindeling gewenst. We hebben een plan ontworpen waarbij er een beeldbepalende uitbreiding wordt gebouwd. Deze uitbreiding zal gaan dienen als kerkzaal. De oude zaalruimtes worden gerenoveerd en krijgen nieuwe functies als nevenruimtes en een peuterspeelzaal.

Het schetsontwerp van de uitbreiding
Het schetsontwerp
Bethabara Voorthuizen tijdens de bouw
De uitvoering tot nu toe

Interieurarchitect BNI

Ons bureau is naast het bouwplan ook als interieurarchitect betrokken bij de invulling van het interieur. Momenteel zijn de eerste voorstellen gepresenteerd voor de invulling van het liturgisch centrum, de vloer- en wandafwerking en het glas in lood in het torenelement.

Ontwerp Bikker BV glas in lood elementen
Alle glas in lood elementen zijn ontworpen met een speciale symboliek

Duurzaamheid

Op meerdere vlakken hebben we duurzaamheid toegepast in dit project. Door het gebouw volledig uit te breiden en te renoveren is de levensduur van het gebouw voor een zeer lange periode gewaarborgd. Daarnaast zijn alle aspecten van het energiegebruik herzien. Dit maakt de vernieuwde 'Bethabara' tot een duurzaam gebouw met een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Links

> Locatie op Google Streetview
> Website Hervormde Gemeente Voorthuizen

omhoog