Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag vrijblijvend informatie aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Nieuws  »  Ontwerp bezoekerscentrum gereed
. 

Ontwerp bezoekerscentrum gereed

26-03-2014  |  In Holwerd (provincie Friesland) wordt er hard gewerkt aan de realisatie van een tijdelijk bezoekerscentrum over de Waddenzee. Het uiteindelijke doel is de bouw van een nieuw bezoekerscentrum. Om de ontwikkelperiode te overbruggen is besloten een bezoekerscentrum in een leegstaand kerkgebouw te realiseren. De subsidie hiervoor is inmiddels verstrekt en het ontwerp is gereed.

Ontwerp van het interieur van het bezoekerscentrum in Holwerd
Ontwerp van de interieurindeling


Wadden belevingscentrum

In de voormalige Gereformeerde kerk in Holwerd kunnen bezoekers op allerlei manieren het Waddengebied beleven. De koppeling met het dorp Holwerd is ook sterk aanwezig. Het dorp kent een rijke cultuurhistorie en biedt daarnaast een vertreklocatie voor wadlooptochten.

Voormalige gereformeerde kerk te Holwerd

Hoge monumentale waarde

Door het samengaan van twee kerkelijke gemeenten kwam dit unieke pand leeg te staan. Het pand is qua massa, ontwerp en bouwstijl van hoge monumentale waarde. In samenwerking met het bestuur van de PKN gemeente, Deltaplan Fryske tsjerken en Plattelâns Projecten noordoost Fryslân gaat het bezoekerscentrum een start maken in dit bijzondere pand.

Voormalige gereformeerde kerk te Holwerd

Links

Locatie kerk op Google Maps / Streetview
> Website initiatiefgroep 'WICH' 

omhoog