Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag vrijblijvend informatie aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Nieuws  »  Verbouwing 18e eeuwse boerderij
. 

Verbouwing 18e eeuwse boerderij

19-02-2015  |  Het ontwerp voor de verbouwing van deze unieke boerderij is afgerond. Hiermee wordt op creatieve wijze een nieuwe invulling aan het pand gegeven. De hoofdvorm en houten constructies uit deze boerderij dateren uit de eerste helft van de 18e eeuw. Vervolgens zijn er door de jaren heen nieuwe gevels en uitbreidingen aan het pand toegevoegd.


Ontwerp van de voor- en zijgevel van de boerderij
Ontwerp van de voor- en zijgevel van de boerderij

Houtconstructies

In het ontwerp zijn de bestaande houtconstructies bepalend voor de invulling van het pand. We wilden graag met respect omgaan met deze constructies aangezien ze al bijna 300 jaar de kern van de boerderij vormen. De invulling van de plattegrond is dan ook ontworpen met respect voor deze constructies die nader onderzocht zijn in een bouwhistorisch onderzoek.


3D impressie van het interieur van de boerderij

Openheid naar het landschap

De nieuwe invulling voorziet in een ruime woning waarbij de houtconstructies op meerdere plekken vrij in de woning staan. De voorgevel van de boerderij is grotendeels gesloten gebleven (naar het oorspronkelijke ontwerp van het gebouw). Aan de achterkant is meer openheid ontworpen naar het landschap.


Huidige gevel van de boerderij
Huidige voorgevel van de boerderij

Oude houtconstructies in de boerderij
Oude houtconstructies in de boerderij

omhoog