Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag vrijblijvend informatie aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Nieuws  »  Verlaging BTW tarief verbouwingen
. 

Verlaging BTW tarief verbouwingen

29-03-2013  |  Per 1 maart 2013 is er een verlaagd BTW tarief van 6 procent van kracht op de arbeidskosten van verbouwingen. Inmiddels is er, ter aanvulling op de regeling, op diverse vlakken meer duidelijkheid geboden door de overheid. Wij geven u graag de details.

Verbouwen met een BTW verlaging naar 6 procent


Arbeidskosten van verbouwingen

De regeling is van toepassing wanneer woningen (van meer dan 2 jaar oud) verbouwd worden en de verbouwing voor 1 maart 2014 opgeleverd wordt. Omdat alleen de arbeidskosten tegen 6% verrekend worden geldt niet voor de gehele aanneemsom een lager BTW tarief.
 
Onze ervaring leert dat het deel van het arbeidsloon op de totale kosten van de verbouwing grofweg 2/3 tot 3/4 bedraagt. Op het totaal levert de BTW-verlaging dus een voordeel op van zo'n 10 procent. Dit voordeel is afhankelijk van de aard en omvang van de verbouwing. Een aantal voorbeelden van werkzaamheden die in aanmerking komen:

  • Het verbouwen, aanbouwen en/of onderhouden van uw woning.
  • Verbouwingen van schuren of garages op uw woonperceel.
  • Aanleg en onderhoud van uw tuin.
  • Aanbrengen van bijvoorbeeld badkamer, keuken of dakkapel.
  • Aanleggen en onderhouden van zonnepanelen en installaties.

Schets (doorsnede van een verbouwing)

Architectenkosten ook inbegrepen

Het verlaagde BTW tarief is ook van toepassing op onze werkzaamheden als architect voor het maken van schetsen, bouwtekeningen en vergunningsaanvragen. De voorwaarde hierbij is dat we de opdrachtverlening of begeleiding van de aannemer ook verzorgen. Helaas zijn adviseurs zoals constructeurs niet opgenomen in de regeling.

Heeft u vragen over de regeling of wilt u weten of uw plannen binnen de regeling vallen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Ons contactpersoon voor dit onderwerp is Josia Bikker.

Links

> Enkele door ons ontworpen verbouwingen

omhoog