Notariswoning

Deze notariswoning is in harmonie gebouwd met het perceel en de naastgelegen garage. De woning heeft een klassiek-landelijke uitstraling meegekregen.

De woning is landelijk gelegen in de Alblasserwaard. Kenmerkend aan deze woning zijn de fraaie details, de openheid en de landelijke invloed. De woning is samen met de bijpassende garage als één geheel ontworpen en alle details zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Het resultaat is een mooie notariswoning met een klassieke uitstraling.

Notariswoning met bijpassende garage
Notariswoning met bijpassende garage

Ruimte en symmetrie

Dat het een notariswoning betreft, is duidelijk zichtbaar aan de symmetrische opzet en het schilddak. De symmetrische opzet en de fraaie details geven een luxe, landelijke uitstraling en zijn overal in terug te vinden. Buiten bepalen deze details het beeld. Enkele voorbeelden hiervan zijn de luiken, de sierlijke houten delen, roodkoperen regenpijpen en zinken afwerkingen.

Wanneer je door het fraaie entreeportaal stapt, kom je binnen in een ruime hal met een royale spiltrap en een vide. In het woongedeelte bevinden zich een open woon- en eetgedeelte. De woonkamer bevat een haard en biedt aan de achterzijde veel openheid naar de tuin middels een woningbrede veranda. De verschillende openslaande deuren bieden toegang naar de tuin en de veranda dient bovendien tevens als zonwering in de zomer!

Entree notariswoning met luifel

Klassiek-landelijke notariswoning

Het woonhuis is ontworpen in een klassiek–landelijke stijl zodat het huis perfect past in de omgeving. De landelijke invloeden zijn terug te vinden in de luiken, de (echte!) roedes in de ramen en de roomwitte en donkerblauwe kleur van het houtwerk gecombineerd met de gemêleerde, rossige baksteen en de halfmatte antraciete dakpannen. Kenmerkend voor de klassieke stijl is de halfronde serre en de sierlijke houten wangen van de dakkapellen. Een andere klassieke knipoog in dit ontwerp is het Franse balkon.

Beperkt bouwvolume notariswoning

Wegens beperkingen in de gemeentelijke voorschriften was het niet mogelijk met een groter volume te bouwen. We hebben hiervoor het onderste uit de kan gehaald om toch een zo ruim mogelijke woning te creëren, door het plaatsen van een ruime kelder. Door de dubbele garage te bouwen in een bijpassende stijl van het huis maakt deze deel uit van het geheel en vinden de opdrachtgevers hier nog extra ruimte in.

Woning op YouTube

Tijdens het ontwerpen hebben wij een 3D video gemaakt van deze woning om de opdrachtgever het project van alle kanten te laten kunnen bekijken. U kunt deze hieronder bekijken:

Gerelateerde projecten