Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Scholen  »  Brede school Giessenburg
. 

Brede school Giessenburg

In deze brede school zijn twee basisscholen gekoppeld, samen met de peuterspeelzaal en de kinderopvang (BSO). Als koppeling tussen de scholen (brede school) is gekozen voor een strakke, transparante brug op de eerste verdieping.

Brede school met brug tussen elke basisschool

Wissellokaal

In opdracht van gemeente Giessenlanden hebben we een ontwerp gemaakt waarbij rekening is gehouden met meerdere scholen en het verloop van hoeveelheden leerlingen. Dit verloop wordt opgevangen door een wissellokaal tussen de twee scholen in.

De lokalen bieden veel zonlicht en een rustig uitzicht
Trappenhuis brede school

Interieur

In de school overheerst lucht, licht en kleur. Het is een veilige leeromgeving geworden met intensieve, stimulerende kleuren. Iedere gebruiker heeft zo zijn eigen kleuren gekregen waardoor het een levendige compositie is geworden.

De basisschool met veel ruimte voor computers
stimulerende kleuren in een levendige compositie

Terughoudend modern

De vormgeving van de brug in de brede school is modern en strak in een traditionele omgeving. Om aansluiting met deze omgeving te vinden is het kleurgebruik aan de buitenkant terughoudend gebleven. Bekijk ook de video van het ontwerp op YouTube.

Extra speelruimte onder de brug

Brede School op Youtube

Tijdens het ontwerpen heeft ons bureau een video van de school gemaakt. De video is te bekijken via onderstaand venster:

omhoog