Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Utiliteitsbouw  »  Betoncentrale De Lek Beton
. 

Betoncentrale De Lek Beton

Voor deze betoncentrale hebben we haar nieuwe huisvesting mogen ontwerpen. Sinds de oplevering van dit uitdagende bouwproject behoort 'De Lek Beton' uit Groot-Ammers bij de top 10 van modernste en grootste betoncentrales van Nederland. Er kunnen in de nieuwe betoncentrale talloze betonrecepten ontwikkeld worden waarmee elk type afnemer bediend kan worden.

Vroegere en huidige betoncentrale

Aanwezig en toch niet storend

Als architect was het onze taak één geheel te ontwerpen. De (indrukwekkende) maten van de installaties stonden hierbij vast. Door het ontwerp en de kleurenkeuze zijn de centrale en het kantoor één geheel geworden. De opdrachtgever zegt hierover:

‘We hebben architect Bikker de opdracht gegeven om er met een nieuw kantoor een passend geheel van te maken. Het is allemaal perfect gelukt. We krijgen veel complimenten voor het compacte geheel. Indrukwekkend aanwezig en toch niet storend.’

Betoncentrale
Betoncentrale: oranje kantoor en achterliggende productieruimte
Aluminium gevelbeplating in de bedrijfskleur

Bouwmanagement & interieur

Naast het ontwerp en de verdere uitwerking van het plan zijn we ook in de bouw nauw betrokken gebleven. Door de goede samenwerking met de verschillende adviseurs en experts is er een schitterend resultaat behaald. Ook bij het realiseren van het kantoorinterieur zijn we nauw betrokken gebleven. Het resultaat is een creatief geheel geworden met veel invloeden uit de betonindustrie.

Overgang van hard beton naar kleurrijk kantoor
Betonnen trap en interieur geinspireerd op betoncentrale
Betoncentrale zichtbaar vanuit trappenhuis kantoor

Duurzaamheid

Zowel voor de warmte als de koeling is er een warmtepomp toegepast die gebruik maakt van bodemenergie. In de winter haalt het systeem warmte uit de bodem. In de zomer werkt het systeem als koelmachine, waarbij de vrijgekome warmte in de bodem wordt opgeslagen voor de winterperiode. Daarnaast wordt er voor pieksituaties (zoals extreem koud weer) een HR ketel gebruikt die deze pieklasten opvangt.

Ook de investering in het nieuwe pand vroeg om duurzaamheid. Alle werkprocessen zijn opnieuw op elkaar afgestemd, de productie-capaciteit is vergroot en er is een representatief pand gebouwd. Dit alles levert de betoncentrale op korte termijn rendement op zijn investering.

Links

> Interview directie De Lek Beton (het Kontakt)
> Website Betoncentrale De Lek Beton
> Video betoncentrale (YouTube)

omhoog