Presentatiemap
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Vraag geheel vrijblijvend onze presentatiemap aan.
Artist impression video
> Bekijk meer video's
Home  »  Utiliteitsbouw  »  Wadden informatie centrum
. 

Wadden informatie centrum

Samen met ondernemers uit Friesland wordt momenteel het Wadden informatie centrum Holwerd (WICH) ontwikkelt. Het bezoekerscentrum heeft als hoofdthema 'het Waddengebied'

Maquette wadden informatie centrum Holwerd

Schelpendak

De daken bestaan uit vormen van schelpen, passend bij de Wadden. Als architect raakten we betrokken bij dit idee en is er een ontwerp gemaakt wat zowel bij de overheden (provincie Friesland en gemeente Dongeradeel) als de initiatiefnemers en bewoners als zeer passend, creatief en logisch werd ervaren.

Plattegrond herbestemming ontwerp bezoekerscentrum
Terrein bezoekerscentrum Holwerd

Verleden, heden, toekomst

Het bezoekerscentrum ligt in Holwerd te Friesland. De exploitatie bestaat uit een wisselende tentoonstelling over het verleden, heden en de toekomst van het Wad en de regio. Allerlei onderwerpen zoals landwinning, economie en natuur komen op interactieve wijze aan bod. Daarnaast versterkt het centrum de lokale ondernemers, de regionale horeca en de Wadlooptochten die vanuit Holwerd vertrekken.

Holwerd in Dongeradeel met de uitkijktoren over de Waddenzee
De ligging van het centrum aan de dorpsrand van Holwerd

Werkgroep WICH

Momenteel ligt de ontwikkeling van het centrum in handen van de werkgroep WICH. Als architect zijn we, samen met de initiatiefnemers en externe partijen actief met de ontwikkeling van het project. Momenteel loopt er principeverzoek voor de bestemmingswijziging van het huidige kassencomplex (beoogde locatie centrum). Ook is er door ARCADIS een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de locatiekeuze. Voor meer informatie over dit project kunt u contact met ons opnemen of de onderstaande linkds volgen:

Links

 > website werkgroep WICH
 > recente flyer over het project (PDF, 2 Mb)
 > projectplan initiatieffase (PDF, 6 Mb) 

omhoog