Adeleck opgeleverd

In Groot-Ammers is het project 'Adeleck' opgeleverd. In dit appartementencomplex met appartementen en penthouses wordt wonen met zorg en horeca gecombineerd.

Adeleck Groot-Ammers - foto door Peter Paul Klapwijk

Na een periode van bouwen, door aannemer Lagendijk uit Streefkerk, kunnen de eerste bewoners in het appartementencomplex gebruik gaan maken van de combinatie wonen met zorg.

Oorspronkelijk was het plan om het voormalige kantorencomplex te verbouwen. Het pand op deze locatie zou verbouwd worden tot zorgappartementen en een bedrijfswoning. Terwijl de verbouwing vergevorderd was, ontstond een brand. Hierbij werd het gehele pand onbruikbaar. Hierna is er door ons een plan gemaakt om nieuw te bouwen.

Ontwerp Adeleck Groot-Ammers, een impressie
Impressie ontwerp Adeleck Groot-Ammers
Entree Adeleck, afronding bouwwerkzaamheden
Entree Adeleck tijdens de afronding van de bouwwerkzaamheden

Houtskeletbouw bij Adeleck

Na de brand ontstond de wens om de oude fundering van het voormalige kantorencomplex te hergebruiken. Het bouwen in hout, ook wel houtskeletbouw genoemd, bood hiervoor de oplossing. Door vloeren, wanden en gevels in hout te construeren, behaalden we de nodige gewichtsreductie. Hierdoor werd het verantwoord om op de oude fundamenten een nieuw gebouw te realiseren.

Houtbouw is een duurzame manier van bouwen. Hierbij kan een gezond en prettig binnenklimaat ontstaan omdat er met natuurlijke materialen gewerkt wordt. Technisch gezien biedt het bouwen met hout gelijkwaardige – of zelfs betere – eindkwaliteit dan bij de toepassing van steen en beton.

Interieur Adeleck Groot-Ammers
Interieur Adeleck Groot-Ammers
Balkon Adeleck Groot-Ammers
Balkon Adeleck Groot-Ammers

Gefeliciteerd

Wij feliciteren onze opdrachtgevers van harte met de afronding van dit mooie project. Ook zijn we dankbaar voor het vertrouwen dat ze in ons team gesteld hebben. Meer informatie kunt u vinden op de website van Adeleck.

Adeleck Groot-Ammers - foto door Peter Paul Klapwijk
Josia Bikker samen met eigenaar en initiatiefnemer Tim Valckenier – foto door Peter Paul Klapwijk