2 onder 1 kap in landelijke stijl

In Groot-Ammers is deze 2 onder 1 kapwoning ontworpen naar de voorkeur van de opdrachtgevers. Het resultaat is een gevarieerd gevelbeeld met hierachter ruime woningen, passend in de omgeving.

De woningen zijn gebouwd aan een historisch polderlint in het dorp Groot-Ammers. Op de locatie was voorheen een boerderij aanwezig. Tussen het polderlint en de achtergelegen wetering zijn smalle kavels gelegen. Dit resulteert in woningen die evenwijdig met de weg gesitueerd worden. Door de nodige verfijning in de gevels en de variatie in bouwstijlen is het lange gevelfront visueel onderverdeeld in 2 aparte woningen binnen één bouwmassa.

twee onder één kapwoning in landelijke stijl
2 onder 1 kapwoning in landelijke stijl

Beter een goede buur…

De woningen zijn samen met de bewoners ontworpen. De diversiteit aan wensen en de gewenste stijlkenmerken zijn door ons gevat in één samenhangend totaalbeeld. De indelingen van de 2 onder 1 kapwoningen zijn geheel verschillend. Elke woning heeft immers zijn eigen bezonning en zichtlijnen op het omliggende landschap. De bewoners van de 2 onder 1 kapwoning zijn door ons begeleid vanaf de eerste schetsen t/m de begeleiding van de bouwwerkzaamheden.

2 onder 1 kapwoningen in landelijke stijl gebouwd
Straatbeeld van de andere zijde van de 2 onder 1 kapwoning

Gerelateerde projecten