Boerderijwoningen voor starters

Als alternatief voor het verkopen van een woonboerderij is er bij dit project gekozen voor het verbouwen én nieuw bouwen van in totaal acht boerderijwoningen voor starters in Streefkerk.

Omdat de eigenaren van de woonboerderij moeite hadden met de verkoop van de woning, is er voor gekozen om een andere weg in te slaan en te kiezen voor projectontwikkeling. In totaal leverde de samenwerking tussen de eigenaren en ons als architectenbureau acht nieuwe starterswoningen op. In de boerderij zijn vier woningen gecreëerd, het voorhuis is gerenoveerd en er is een rijtje van vier nieuwe woningen gebouwd.

Boerderijwoningen gevelaanzicht
Boerderijwoningen gevelaanzicht

Boerderijwoningen in kwadrantvorm

De starterswoningen in de boerderij zijn in kwadrantvorm ontworpen. Dit wil zeggen dat ze rug aan rug, in een vierkant gesitueerd zijn. Door gebruik te maken van deze efficiënte indeling is de beschikbare ruimte optimaal benut. Het rijtje nieuwe woningen is in dezelfde stijl ontworpen als de originele woonboerderij. Dit zorgt ervoor dat het contrast tussen oud en nieuw vervaagd en het geheel opgaat in de omgeving, alsof het altijd al onderdeel is geweest van het geheel.

Oude situatie boerderijwoningen
Oude situatie boerderijwoningen

Welverdiende herbestemming

Tot slot is het voorhuis gerenoveerd. We hebben een ontwerp gemaakt voor het vernieuwen van het dak en het creëren van een eigen entree en een garage. Verder is het voorhuis grotendeels in de originele staat bewaard gebleven. Samen met de starterswoningen heeft het pand zijn welverdiende herbestemming gekregen. Het authentieke beeld en de originele details hebben we kunnen bewaren: een duurzame vorm van projectontwikkeling!

Boerderijwoningen
Boerderijwoningen

Nieuwsbericht boerderijwoningen

Gerelateerde projecten