CPO project Groot-Ammers

In Groot-Ammers hebben starters met budgetten vanaf €145.000 zelf het initiatief genomen voor de bouw van 15 starterswoningen.

De vereniging heeft in zijn architectenkeuze ons bureau geselecteerd als architect. Hiermee werd een leuk en uitdagend ontwerpproces gestart. Het resultaat zijn mooie, gevarieerde en duurzame woningen.

CPO Groot-Ammers
CPO Groot-Ammers

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit vijftien starterswoningen. De woningen zijn verdeeld over blokken van vijf en tien woningen. De bewoners hebben zelf invloed gehad over het uiterlijk van hun gevels. Hierdoor ontstond een gevarieerd, kleurrijk geheel. Vervolgens hebben we alle wensen en ideeën verwerkt in één totaalontwerp.

Achterzijde CPO Groot-Ammers
Achterzijde CPO Groot-Ammers

Samen droomhuizen ontwikkelen

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is in Groot-Ammers een uitkomst voor starters op de woningmarkt. Het houdt in dat starters de handen ineen slaan en zelf het initiatief nemen voor het bouwen van een nieuwe ontwikkeling. De toekomstige bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het hele proces, van bouwgrond tot ontwikkeling. Het bouwkavel voor dit CPO project is gevestigd op de locatie ‘Zuid-Oost’. De vereniging is bij de ontwikkeling extra ondersteund door adviesbureau BIEB (Bouwen In Eigen Beheer) uit Eindhoven.

CPO subsidie in ontvangst nemen door de initiatiefgroep
CPO subsidie in ontvangst nemen door de initiatiefgroep

Duurzaamheid

Bij de start van dit project is er met de gemeente afgesproken om de nieuwe woningen 10% duurzamer te maken dan de landelijk gestelde eis. Een leuke uitdaging die helemaal pas binnen de visie van ons architectenbureau! Door onder andere zonwering toe te passen op de zuidgevel en te kiezen voor goede isolatie hebben we deze eis dan ook ruimschoots behaald.

€100.000 CPO subsidie

De provincie Zuid-Holland heeft een cheque van 100.000 euro overhandigd aan gemeente Liesveld. Dit bedrag is bedoeld als CPO subsidie. De vereniging betaald hiermee een groot deel van de ontwikkelkosten. Nadat de subsidieregeling in Zuid-Holland gestart is heeft Gemeente Liesveld als eerste gebruik gemaakt van de subsidie.

Je eigen woning indelen samen met de architect
Je eigen woning indelen samen met de architect
Vooraanzicht CPO Groot-Ammers
Vooraanzicht CPO Groot-Ammers

Links

> Aannemer BM van Houwelingen

> Betrokken CPO Adviseur BIEB – Bouwen In Eigen Beheer

Gerelateerde projecten