Landelijke woning in Groot-Ammers

Deze landelijke woning is ontworpen in samenhang met de prachtige landelijke omgeving waarin deze gebouwd is. De hoogwaardige detaillering en zorg voor een goede uitvoering geven het landelijke karakter.

De landelijke woning kijkt uit over de uitgestrekte weilanden van de polder in de Alblasserwaard. Het was als vanzelfsprekend dat de nieuw te bouwen woning een landelijk karakter moest krijgen zodat het opgaat in de mooie omgeving. De schuren die op het perceel stonden, zijn bewaard gebleven door ze onderdeel uit te laten maken van het project.

Landelijke woning
Landelijke woning in Groot-Ammers

Nieuwbouw én verbouw

Door het verbouwen van de achterliggende schuren is er een samenhang ontstaan tussen de oude gedeelten en de nieuwbouw. De landelijke woning is aan de schuren gekoppeld door middel van een glazen portaal waardoor er een nauwe relatie is ontstaan tussen het huis en de bijgebouwen. Dit portaal is grotendeels in glas uitgevoerd om de connectie transparant te houden en de omgeving zoveel mogelijk naar binnen te halen.Ook wordt hiermee een visueel onderscheid gemaakt tussen dat wat nieuw en wat bestaand is. De bouw is uitgevoerd door de lokale aannemer De Zeeuw uit Groot-Ammers

Voorgevel landelijke woning te Groot-Ammers

Detail in rollaag van landelijke woning
Detail in de rollaag van landelijke woning

Details en ruimte in de landelijke woning

De woning krijgt zijn karakter door kenmerkende details zoals de muurankers in de gevel, de sluitstenen boven de ramen en de verdiepte rollagen. Diverse van deze elementen zijn afkomstig van de voormalige woning die aanwezig was op deze locatie. Binnen in de landelijke woning is de plattegrond zeer ruim opgezet. Op de begane grond is een ruime woonkamer met woonkeuken aanwezig. Aanvullend is er een speel/werkkamer aanwezig van 14 m2 die zowel aan de keuken gekoppeld is als aan de woonkamer. In later stadium is aan deze ruime ook nog een glazen serre gebouwd als extra leefruimte. Op de verdieping bevinden zich vijf slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet. Door een groot, geschakeld dakraam boven de trap en een open vide is de overloop boven een prettige ruimte met veel licht. Op de 2e verdieping (zolder) is onder de nok nog circa 2,60 meter aan stahoogte. Deze ruimte biedt dus nog veel opslagmogelijkheden. Vanuit twee kinderkamers is er een slaapzolder gemaakt met een ladder. Dit geeft een speels effect waardoor alle ruimte optimaal benut wordt.

Gerelateerde projecten