Landelijke woning wit gestuct

De landelijke details en het rieten dak van deze landelijke woning zorgen voor een passend beeld op deze locatie. De woning heeft een klassiek-landelijke uitstraling.

Het ontwerp voor deze witte, landelijke woning is gebaseerd op de vorm en plaats van de originele woning. Als de nieuwe woning elders op het kavel gesitueerd zou worden, waren er bepaalde restricties voor het volume van de woning van kracht. Om het oude volume terug te kunnen bouwen, waren we aangewezen op de oorspronkelijke maatvoering en plaats van het pand. De nieuwe stijl van de woning past goed bij de originele verhoudingen.

Landelijke woning - wit met rieten dak
Landelijke woning, wit gestuct met rieten dak

Landelijke woning

Het belangrijkste kenmerk van een landelijke woning is dat de woning in het landschap past. De woning gaat op in de omgeving, wat zorgt voor een rustig aangezicht. De gekozen materialen van het woonhuis sluiten goed aan op de landelijke omgeving waarin de witte woning gebouwd is. Daarbij is een landelijke woning vaak voorzien van een grote leefruimte. Rust, ruimte en vrijheid is het resultaat. Deze kenmerken zie je direct terug in dit project. Bij binnenkomst kom je in een ruime hal met grote vide. De dakkapel boven de voordeur geeft licht in de gehele hal en overloop op de verdieping. Aan de voorzijde van de woning is een slaapkamer gesitueerd, gekoppeld aan een ruime badkamer. De woning is dus geheel levensloopbestendig. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich de woonkamer en ruime leefkeuken met zicht op de tuin.

Landelijke woning - zijgevel met luiken en het rieten dak
Landelijke woning – zijgevel met luiken en het rieten dak

Samenhang met bijgebouwen

Al vanaf de eerste schetsen zijn de bijgebouwen betrokken geweest bij de ideevorming. Ook is het ontwerp van de omliggende tuinen en het totale terrein meegenomen in het gehele ontwerpproces. De bijgebouwen, waaronder de garage, zijn qua stijl en vorm op elkaar afgestemd en passen perfect bij het nieuw gebouwde huis. Het geheel is gerealiseerd door Thuis in Bouwen uit Meerkerk.

Landelijke woning - wit stucwerk met rollaag en sluitsteen
Wit stucwerk met rollaag en sluitsteen
Woonerf met wit gestucte woning, bijgebouw en poolhouse in de tuin
Woonerf met wit gestucte woning, bijgebouw en poolhouse in de tuin

Gerelateerde projecten