Landelijke woning met IJsselstenen

Deze fraaie, landelijke woning is gebouwd met antieke handgevormde IJsselsteentjes. Door de stenen op een moderne manier te verwerken, zijn ze uitstekend te gebruiken bij nieuwbouw.

Het was belangrijk dat de woning in landelijke stijl ontworpen werd zodat de woning thuis hoort in de omgeving waar deze gebouwd is. In de ontwerpfase werden we gevraagd enkele specifieke wensen mee te nemen, zoals een ruime kelder en paardenboxen in de achterliggende schuur. Door de geringe breedte van het bouwperceel is het ontwerp in de lengte opgezet. Het feit dat de woning gebouwd is in de richting van het landschap is tevens kenmerkend voor een landelijke woning. Hierdoor hebben we ook alle beschikbare ruimte op het kavel optimaal kunnen benutten.

Landelijke woning
Landelijke woning

Kenmerken landelijke woning

Landelijke woningen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn uiteraard wel een aantal kenmerken die typerend zijn voor een landelijke woning, zoals een lage dakgoot en roedes in de ramen (eventueel met luiken). Verder is een landelijk woonhuis omgeven door ruimte en heeft een rustig aangezicht. Het meest belangrijke van een landelijke woning is dat de woning in het landschap past en dat er passende, natuurlijke materialen toegepast zijn.

Details in het metselwerk met ijsselsteentjes

Woning in IJsselsteentjes

Bij dit project zijn de landelijke kenmerken veelvuldig aanwezig. Verder heeft de woning een rieten kap gekregen met twee sierlijke dakkapellen met koperen zijwangen. Het houtwerk is donker wat zorgt voor een mooi contrast met de lichte IJsselsteentjes. De schuur achter de woning is in een contrasterende stijl gebouwd die past bij de landelijke woning. De schuur is bekleed met donker gebeitst hout en heeft een oranje pannendak. De schuur zorgt voor een speels contrast met het woonhuis, maar zijn beide in een typisch landelijke stijl ontworpen. Op deze manier versterken ze elkaar heel mooi en blijft het geheel in harmonie. De IJsselstenen geven de woning een uniek, landelijk karakter en doen de woning opgaan in de omgeving. Deze stenen zijn hergebruikte IJsselstenen, afkomstig van de firma Kersbergen uit Ameide.

Landelijke woning met bijpassende schuur
Landelijke woning met bijpassende schuur

Ruimte

Ondanks dat dit landelijke woonhuis niet op een breed kavel staat, wordt de woning omgeven door ruimte. Doordat het ontwerp in de lengte is opgezet, is er voldoende ruimte overgebleven op het kavel. De woning staat te midden van de polder en is er van alle kanten prachtig zicht op het polderlandschap.

Gerelateerde projecten