Moderne aanbouw jaren 30 woning

Deze jaren 30 woning is gelegen op een prachtige locatie aan het water, maar hier was vanuit de woning nauwelijks iets van te zien. Daar moest verandering in komen!

Onze opdrachtgevers wilden de mooie locatie van deze woning in Sliedrecht graag meer benutten. De woning is prachtig gelegen aan de Merwede, maar dit werd onvoldoende benut in de jaren 30 woning. De grootste aanwinst van de woning is de moderne aanbouw die geheel gericht is op een zo vrij mogelijk uitzicht op het water.

Moderne aanbouw jaren 30 woning
Moderne aanbouw jaren 30 woning

Moderne aanbouw

De woning was erg gedateerd, het comfort was onvoldoende en was er ruimtegebrek. Hier is een moderne aanbouw aan de woning voor ontworpen en gerealiseerd. Om te voorkomen dat de woning hierna alsnog smal aan zou voelen, zijn de lijnen in het ontwerp schuin neergelegd. Hierdoor wordt het zicht in de woning naar de grote openheid van de achtergevel geleid en het zicht op de rivier.

Eén grote leefruimte

De aanbouw is op zo’n manier ontworpen dat er op drie niveaus moderne, strakke terrassen zijn ontstaan. In het ontwerp zijn de niveauverschillen van de dijkwoning omarmd en vertaald naar de buitenruimte zodat de grens tussen huis en tuin vervaagt en het geheel één dynamische leefruimte is geworden.

Uitzicht vanuit moderne aanbouw
Uitzicht vanuit moderne aanbouw

Modernisering dijkwoning

De moderne aanbouw is niet de enige aanpassing van de woning geweest. Aan de zijkant van het huis is nog een kleine uitbouw gerealiseerd op de eerste verdieping. In de uitbouw van 1 meter breed past precies een raam welke tevens uitzicht biedt op de rivier. Verder zijn alle ruimtes, op de keuken na, gestript en opnieuw opgebouwd. Zo heeft de hele woning een moderne make-over ondergaan.

Detail aansluiting aluminium kozijn op vloer

Hoogwaardige materialen

Bij de verbouwing zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Zo is de tegelvloer binnen en buiten van hetzelfde materiaal. Dit principe komt uit de jachtenbouw. Ook zijn er slanke, aluminium puien ontworpen om zo optimaal van het zicht op de rivier te kunnen genieten.

Gerelateerde projecten