Notariswoning Groot-Ammers

Deze notariswoning aan de dijk van Groot-Ammers is ontworpen met een hoogwaardige afwerking welke de woning zijn kenmerkende, statige uitstraling geeft.

Typerend voor een notariswoning is de symmetrische voorgevel, de voordeur is in het midden geplaatst met ernaast twee hoge ramen. Dit geeft de woning een gespiegelde symmetrie. Deze gespiegelde symmetrie is rondom het hele huis terug te vinden. Op de voor- en zijgevel zijn luiken toegepast om het gevelvlak te breken. Ook de dakkapellen, dakramen en schoorstenen zijn in het midden, of in gespiegelde symmetrie geplaatst.

Voorgevel notariswoning
Voorgevel van de notariswoning

Leefruimte

Bij een notariswoning ligt de focus voor wonen op de beneden verdieping. Door het plaatsen van dakkapellen wordt er op de bovenverdieping meer ruimte gecreƫerd, maar de meeste leefruimte is op de begane grond gerealiseerd. De woning staat daarom in verbinding met de royale garage door middel van een bijkeuken welke aan de achterzijde van het huis doorgetrokken is. De donkere, houten gevelbekleding van de bijkeuken zorgt voor een mooi contract tussen het woonhuis en de garage.

Achtergevel notariswoning
Achtergevel van de notariswoning
Detail voordeur notariswoning
Detail voordeur notariswoning

Statig wonen

De relatief kleine gevelvlakken zijn gecombineerd met hoogwaardige detaillering bij onder andere de gootlijsten, het metselwerk en diverse hardstenen elementen. Deze elementen geven een statige, klassieke aanblik aan het woonhuis.

Notariswoning -gootdetail
Notariswoning -gootdetail

Gerelateerde projecten