Schuurwoning

Deze schuurwoning is gelegen aan een cultuurhistorisch agrarisch lint. Dit lint wordt gekenmerkt door grote en kleinere woonboerderijen en agrarische bebouwing. Een schuurwoning past hier dan ook goed tussen.

De schuurwoning is gebouwd aan een bijgebouw van een woonboerderij uit de jaren ’30. Dit bijgebouw is een verlengstuk van deze woonboerderij. Naast het bijgebouw was er ruimte om een nieuwe woning te bouwen. Door te werken met een schuurwoning vonden we goed aansluiting op het sobere bijgebouw en de andere bebouwing in de buurt. De vorm van de schuurwoning is kenmerkend voor bebouwing in agrarische gebieden. Binnen dit volume is er door ons gewerkt met een eigentijdse toepassing van natuurlijke materialen.

Schuurwoning
Schuurwoning
Interieur van de schuurwoning
Interieur van de schuurwoning

Passende details

In het ontwerp en de uitwerking van de schuurwoning is er door ons als architect veel aandacht besteed aan de materiaalkeuze en details. De gevels zijn afgewerkt met zwarte, houten planken. Dit materiaal met deze kleur is passend in de streek. De planken zijn echter verticaal geplaatst en overlappen elkaar. Ook is er halverwege de gevel een horizontale lijn ontworpen waarboven een andere manier bedacht is om de planken te bevestigen. Hierdoor krijgt de schuurwoning een gelaagdheid waarmee hij nog beter aansluiting vindt op het omliggende landschap. Het dak is volledig voorzien van zink, als tegenhanger op de naastgelegen agrarische bebouwing met daken die bedekt zijn met riet en dakpannen.

Terras aan de schuurwoning met uitzicht over de polders
Terras aan de schuurwoning met uitzicht over de polders
materiaal detail schuurwoning architecten bikker
Detailfoto van de houten gevel aan de schuurwoning

Gerelateerde projecten