Semi-bungalow in moderne stijl

Bij de bouw van deze moderne semi-bungalow is maximaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte op het bouwkavel, met als uitgangspunt optimaal genieten van de prachtige locatie.

Deze semi-bungalow is gebouwd aan de uitgestrekte polders van de Alblasserwaard. Aan de voorgevel zijn het lijnenspel van de dakrand, de houten omlijstingen van de ramen en de glazen bouwstenen bepalend voor het aanzicht van de woning. De voorzijde van de semi-bungalow heeft hierbij een gesloten karakter; de achtergevel bevat echter veel openheid, licht en ruimte zodat er vrij uitzicht is op de polder. De oriëntatie is dus leidend geweest in het ontwerp van de woning.

Achterzijde moderne semi-bungalow
Achterzijde van de moderne semi-bungalow

Levensloopbestendig

In de bungalow is veel ruimte en licht beschikbaar. Bij binnenkomst wordt je zicht via de woonkamer én via de vide naar buiten getrokken. Zowel op de begane grond als op de verdieping zijn slaapkamers en sanitair ruimtes gerealiseerd. Doordat de achtergevel is gevuld met grote puien met veel glas ontstaat er een lichte, prettige sfeer in de woning en worden de ruimtes als extra ruim ervaren. Een Semi-bungalow leent zich er bij uitstek voor om een levensloopbestendige woning te maken. Ook in deze woning bevindt zich een ruime slaapkamer op de begane grond, gekoppeld aan een inloopkast en ruime badkamer die zijn lichttoetreding haalt uit glazen bouwstenen. Op de verdieping bevindt zich een extra logeerkamer met eigen badkamer alsmede drie ingebouwde, ruime kastruimtes.

Houten kader moderne semi-bungalow

Hoogwaardig metselwerk met terugliggend voegwerk
Hoogwaardig metselwerk met terugliggend voegwerk

Duurzame en natuurlijke semi-bungalow

Voor het gebruik van materialen voor de semi-bungalow is voor een natuurlijke sfeer gekozen. Het metselwerk heeft een warme, natuurlijke uitstraling waar de houten kaders van het kozijn mooi op uit komen. De installaties in de semi-bungalow zijn zeer duurzaam opgezet. Er worden bodemcollectoren gebruikt in combinatie met een warmtepomp. Door de warmtewisselaar wordt in de zomer de koelte uit de bodem gebruikt voor het koelen van de woning. De warmte uit het douchewater wordt teruggewonnen en het water wordt opgewarmd door middel van een zonnecollector. Het benodigde elektrische vermogen wordt verkregen via zonnepanelen op het platte dak. Deze zijn zo weggewerkt dat ze niet zichtbaar zijn vanaf de weg of de tuin.

Uitzicht vanuit de woning
Uitzicht vanuit de semi-bungalow

Gerelateerde projecten