Verbouwde boerderij

Na de aankoop hadden onze opdrachtgevers de wens om deze boerderij uit te breiden en de uitstraling te verbeteren. Het ontwerp wat volgde gaf de verbouwde boerderij meer ruimte, licht en comfort.

De verbouwde boerderij heeft als resultaat een vriendelijker, meer landelijk karakter gekregen dan voorheen. De boerderij is aan de achterzijde uitgebreid, waar we gebruik hebben gemaakt van de optimale mogelijkheden van het vergunningsvrij bouwen. De aanbouw is ontworpen als atelier, met grote raampartijen. Hiermee wordt een geleidelijke overgang gecreëerd tussen de woonboerderij en de achterliggende tuin.

Voorgevel van de verbouwde boerderij
Voorgevel van de verbouwde boerderij

Vernieuwing rieten dak

De verbouwde boerderij is voorzien van een nieuw, geïsoleerd rieten dak. Hiervoor zijn nieuwe houten planken op de oude ronde sporen bevestigd waarop geïsoleerde dakplaten zijn geplaatst. Hier is uiteindelijk het rieten dak op bevestigd. Wel zo duurzaam!

Uitbouw aan de achterzijde van de verbouwde boerderij
Uitbouw aan de achterzijde van de verbouwde boerderij

Meer daglicht

In het dak zijn meerdere dakramen geplaatst en de zijgevels zijn voorzien van extra ramen. Hierdoor is er meer ruimtelijke beleving en daglicht gecreëerd in het woongedeelte. De verbouwing is verder afgerond met het vernieuwen van de kozijnen, ramen en luiken en het interieur is in zijn geheel geschilderd en afgewerkt in een passende, landelijke kleurstelling.

Situatie voor de verbouwing van de boerderij
Voorgevel vóór de verbouwing van de boerderij

 

 

Gerelateerde projecten