Verbouwde boerderij

Na de aankoop hadden onze opdrachtgevers de wens om deze boerderij uit te breiden en de uitstraling te verbeteren. Het ontwerp dat volgde gaf de verbouwde boerderij meer ruimte, licht en comfort.

Daarom heeft deze boerderij een vriendelijker, meer landelijk karakter gekregen als resultaat. Dat is een mooie winst vergeleken met de oude situatie. De verbouwde boerderij is aan de achterzijde uitgebreid. Zo hebben we gebruik gemaakt van de optimale mogelijkheden van het vergunningsvrij bouwen. Daarom is de aanbouw ontworpen als atelier. Er zijn grote raampartijen toegevoegd. Hiermee wordt een geleidelijke overgang gecreëerd tussen de woonboerderij en de achterliggende tuin.

Vernieuwing rieten dak

Deze verbouwde boerderij is voorzien van een nieuw rieten dak. Dit rieten dak is goed geïsoleerd. Hiervoor zijn nieuwe houten planken op de oude ronde sporen bevestigd. Daarop zijn eerst nog geïsoleerde dakplaten geplaatst. Hier is uiteindelijk het rieten dak op bevestigd. Daarom ontstaat een geheel dat wel zo duurzaam is!

"Uitbouw

Meer daglicht in de boerderij

In het dak zijn meerdere dakramen geplaatst en de zijgevels zijn voorzien van extra ramen. Hierdoor is er meer ruimtelijke beleving. Er wordt op deze manier ook daglicht gecreëerd in het woongedeelte. De verbouwing is verder afgerond met het vernieuwen van de kozijnen, ramen en luiken. Tevens is ook het interieur in zijn geheel geschilderd. Om het compleet te maken is dit interieur afgewerkt in een passende, landelijke kleurstelling.

Situatie voor de verbouwing van de boerderij
Voorgevel vóór de verbouwing van de boerderij

 

 

Gerelateerde projecten