Verbouwing boerderij

Bij de verbouwing van deze boerderij is er één nieuw geheel ontworpen. In het ontwerp is de binnen- en buitenkant volledig vernieuwd. Door deze verbouwing ontstond de gewenste uitstraling, ruimte, luxe en comfort.

Aan de buitenzijde is de verbouwing van de boerderij uitgevoerd met nieuwe kozijnen en een rieten dak. De voorgevel van de boerderij is volledig vervangen door een gevel met een meer passende gevelindeling. Halverwege de voormalige stal is een grote glazen pui geplaatst over de gehele gevelhoogte. Deze wijzigingen geven de boerderij haar nieuwe karakter, passend bij de landelijke omgeving waarin ze gebouwd is.

Verbouwing boerderij
Verbouwing boerderij
Situatie voor de verbouwing
Situatie voor de verbouwing

Oude gebinten

Ook binnen is de verbouwing van de boerderij grondig aangepakt. De grote glazen pui sluit binnen aan op een ruime vide. Doordat de voormalige stal als één ruimte ontworpen is zorgt de vide en de trapruimte ervoor dat boven en beneden als één geheel ervaren worden. Ook is er hierdoor vanaf de begane grond zicht op de houten spanten van het dak. Daarnaast zijn in alle ruimtes de oude gebinten en spanten hersteld en bewaard gebleven.

Zijgevel na verbouwing boerderij
Zijgevel na verbouwing boerderij

Gerelateerde projecten