Verbouwing T-boerderij

De wens van wonen in een woonboerderij, gecombineerd met een eigen Bed en Breakfast wordt werkelijkheid in dit plan voor de verbouwing van deze T-boerderij in Groot-Ammers.

De kopers van deze T-boerderij hebben de wens om de boerderij als woonhuis te gebruiken gecombineerd met een B&B (Bed and Breakfast) in het voorhuis. De wensen en eisen hebben we verwerkt in een schetsplan met meerdere keuze mogelijkheden.

Schets voor achtergevel verbouwing T-Boerderij
Schets voor achtergevel verbouwing T-Boerderij

T-boerderij

Dit type boerderij wordt een T-boerderij genoemd. Je herkent dit type boerderij aan de vorm van de noklijn. Het voorste deel staat dwars op de boerderij waardoor er een ‘T’ vorm in de noklijn ontstaat. Vaak blijft dit deel binnen de contouren van de boerderij, maar het kan ook voorkomen dat het voorste deel groter is waardoor óók het grondplan de vorm van een ‘T’ krijgt. In dit geval is het grondplan rechthoekig gebleven.

Verbouwing T-Boerderij vroeger
Verbouwing T-Boerderij vroeger

Procedure

De verbouwing van de T-boerderij hebben we begeleid vanaf de eerste schetsen. Voor de inpassing van de B&B was een ontheffingsprocedure nodig. Dit hebben we verwerkt in de aanvraag van de omgevingsvergunning. Naast de T-boerderij wordt een deel van het erf opnieuw ingericht en worden er enkele bijgebouwen gerenoveerd.

Schets gevels verbouwing T-Boerderij
Schets gevels verbouwing T-Boerderij

Schetsplan verbouwing T-boerderij

Voor de aanvraag van diverse processen voor de verbouwing van de T-boerderij hebben wij gebruik gemaakt van handschetsen. Met handschetsen kunnen we een authentieke sfeer neerzetten en gemakkelijk diverse varianten laten zien. Het schetsplan voor de gevels van de T-boerderij is hier een goed voorbeeld van.

Het gebruik van handschetsen is tevens een goed middel om de gemeente te overtuigen van een plan. Door de gemeente mee te nemen in een stukje beleving en sfeer kan men zich makkelijker inleven in de visie van een project. Het ene project heeft baat bij moderne, digitale schetsen (ook deze maken wij met passie en kunde), het andere project vraagt om authentieke, handgetekende schetsen.

Voor de verbouwing T-Boerderij
Voor de verbouwing T-Boerderij

Gerelateerde projecten