Verbouwing woonboerderij

Dit project omvatte de verbouwing van een woonboerderij waarbij het creëren van eenheid centraal stond. Dit werd doorgevoerd vanaf de keuken tot aan het erf.

Door het verbouwen van deze woonboerderij is het beeld van de woning rustiger geworden. De indeling van ramen, opzet van dakramen en dakkapellen zijn in één nieuw geheel ontworpen. Grotere dakkapellen hebben gezorgd voor meer leefruimte en grotere dakramen voor meer licht. Niet alleen de gevels zijn aangepakt maar ook de binnenkant is geheel verbouwd. De oude schuur naast de boerderij is hierin meegenomen en herbouwd tot bijpassende garage.

Verbouwde woonboerderij
Verbouwde woonboerderij

Respect voor oude stijl

In de woonboerderij zijn nog veel historische elementen terug te vinden. In het ontwerp hebben wij deze elementen gerespecteerd en ons erdoor laten inspireren. Zo zijn de nieuwe veranda en garage in bijpassende stijl ontworpen en uitgevoerd. Ook zijn beeldbepalende details, zoals de ontlastingsbogen boven de ramen, bewaard gebleven. Hierdoor is de authenticiteit van de verbouwde boerderij ook in de nieuwe opzet nog duidelijk zichtbaar.

Woonboerderij voor de verbouwing
Woonboerderij voor de verbouwing

Dwarshuisboerderij

Dit type woonboerderij wordt ook wel een ‘dwarshuisboerderij’ genoemd. Hierbij staat het voorste gedeelte dwars op het achtergedeelte. Dit type boerderij ontstond halverwege de 19e eeuw toen boeren steeds welvarender werden en steeds meer de behoefte kregen om luxe te leven en hun welvaart te tonen.

Voorerf na de verbouwing van de woonboerderij
Voorerf na de verbouwing van de woonboerderij
Interieur na de verbouwing
Interieur na de verbouwing
Veranda aan de verbouwde woonboerderij
Veranda aan de verbouwde woonboerderij

Gerelateerde projecten