Verbouwing woonboerderij

Van verjaarde chaos naar een oase van rust. Dit project omvatte de verbouwing van een woonboerderij waarbij het creëren van eenheid centraal stond.

Door het verbouwen van deze woonboerderij is het beeld van de woning rustiger geworden. De indeling van ramen, opzet van dakramen en dakkapellen zijn in één nieuw geheel ontworpen. Grotere dakkapellen hebben gezorgd voor meer leefruimte en grotere dakramen voor meer licht. Niet alleen de gevels zijn aangepakt, maar ook de binnenkant is geheel verbouwd. De oude schuur naast de boerderij is hierin meegenomen en herbouwd tot bijpassende garage.

Verbouwde woonboerderij
Verbouwde woonboerderij

Respect voor oude stijl

In de woonboerderij zijn nog veel historische elementen terug te vinden. In het ontwerp hebben wij deze elementen gerespecteerd en ons erdoor laten inspireren. Zo zijn de nieuwe veranda en garage in bijpassende stijl ontworpen en uitgevoerd. Ook zijn beeldbepalende details, zoals de ontlastingsbogen boven de ramen, bewaard gebleven. Hierdoor is de authenticiteit van de verbouwde boerderij bewaard gebleven.

Woonboerderij voor verbouwing
Woonboerderij voor verbouwing

Dwarshuisboerderij

Leuk om te weten: dit type woonboerderij wordt ook wel ‘dwarshuisboerderij’ genoemd. Hierbij staat het voorste gedeelte dwars op het achtergedeelte. Dit type boerderij ontstond halverwege de 19e eeuw toen boeren steeds welvarender werden en steeds meer de behoefte kregen om luxe te leven en hun welvaart te tonen. Een luxe woonboerderij is het zeker (weer) geworden!

Gerelateerde projecten